A gyermekemnek gondjai vannak az olvasással

Az olvasási készségek alapvető szerepet játszanak a tanulási folyamatban. Ha a gyermekének problémái vannak az olvasással, akkor minél előbbi beavatkozásra van szükség, hogy a rossz iskolai eredmények és azok későbbi következményei elkerülhetők legyenek.

A DHA segíthet fejleszteni a gyermek olvasási teljesítményét: A “Dokozahexaénsav Olvasáshoz, Megismerés és Viselkedés 7-9 éves korú gyermekek esetében” című tanulmányban, az étrend kiegészítése napi 600 mg DHA-val biztonságos és eredményes módszernek bizonyult olyan egészséges gyermekeknél (7-9 évesek), akiknek az olvasási teszt eredményei a legrosszabb 20%-ba tartoztak. (az azonos korú és osztályú refereciacsoport legalább 80%-a jobb olvasási eredmény ért el)

Az olvasási tesztet a 16 hetes vizsgálati időszak elején és végén is elvégezték, az eredmények értékelésénél pedig a csoport olvasási képességeinek négy hónap alatti átlagos fejlődését vették alapul (így az átlagos elvárt fejlődés a 4 hónap alatt mért érték lett). Ez alatt az időszak alatt a tanulmány kezdetén az alsó 20%-ba tartozó gyermekek átlagosan (az elvárt 4-hez képest) 5 hónapnyi olvasási készség fejlődést értek el, míg a legalsó 10%-ba tartozók esetében a fejlődés közel 6 hónapnyi volt.

A maximális előnyök elérése érdekében a DHA-t megfelelő mennyiségben és koncentrációban kell bevenni.

Forrás:
Docosahexaenoic Acid for Reading, Cognition and Behavior in Children Aged 7–9 Years: A Randomized, Controlled Trial (The DOLAB Study)

Comments are closed.

© 2022 Omega-3 Blog. Minden jog fenntartva.

Fel ↑