Az Omega-3 szerepének fontossága

Ismeri az Omega-3 zsírsavakat? Szeretné tudni, hogy miért beszélnek róla olyan sokan?

Ha igen, akkor szeretnénk bemutatni az EPA-t és a DHA-t (mindkettő Omega-3 zsírsav) és beszélni egy kicsit arról, hogy miért játszanak központi szerepet a fejlődésben és az egészségünk megőrzésében.

Az EPA és a DHA (teljes néven eikozapentaénsav és a dokozahexaénsav) bevitelnek bizonyítottan pozitív hatása van a vérnyomásra, a szívritmusra és a triglicerid szintre nézve. Kimutatták, hogy gyulladáscsökkentő hatásúak és összefüggésben vannak a magzati fejlődéssel, a szív és érrendszeri működéssel és az Alzheimer-kórral is. A magzati fejlődés időszakában és a gyermekkor első két évében a DHA ráadásul központi szerepet játszik az agy és a retinák fejlődésében is. Mindkét zsírsav elengedhetetlenek továbbá az egészséges öregedés fenntartásához. Érdekesnek tűnnek, ugye?

Azonban fontos észben tartani, hogy nem minden omega-3 zsírsav egyforma. Hamarosan elmagyarázzuk, hogy miért fontosak az omega-3 zsírsavak már a kezdetektől fogva, hogy hogyan működik a kivonás folyamata, és hogy mit jelent az EPA és DHA koncentrációja egy készítmény esetében.

One thought on “Az Omega-3 szerepének fontossága

Comments are closed.

© 2022 Omega-3 Blog. Minden jog fenntartva.

Fel ↑